Blijven staan!

Blijven staan!


Vandaag lezen wij opnieuw dat steeds meer mensen omkomen door een val. Vallen is met afstand de meest voorkomende niet-natuurlijke doodsoorzaak. Er overlijden veel meer mensen door een val (6.200) dan door een verkeersongeval (772).

De vergrijzing is de belangrijkste oorzaak van dit schrikbarende hoge aantal. Maar we staan nog maar aan het begin van de vergrijzing. Gaan deze aantallen dan verdriedubbelen? Of verviervoudigen? Als het aan ons ligt niet! Waarom niet? Omdat sterke spieren beschermen tegen vallen. Vooral de been- en bilspieren zorgen voor een goed evenwicht.

De fit20 training zorgt ervoor dat al je spieren sterk worden en zeker je been- en bilspieren. Door de fit20 training veranderen bovendien je spiervezels. Je krijgt meer spiervezels die voor veel kracht en een snelle reactie zorgen. En balans reacties vragen om snelheid en kracht. Een onderzoek uit 2004 toonde aan dat het valrisico voor oudere vrouwen door intensieve spiertraining als fit20 met 57% afnam! Door de fit20 training worden ook je botten sterker. Dus mocht je onverhoopt toch vallen heb je minder kans dat je iets breekt.

En het allermooiste? Je bent nooit te oud om sterkere spieren te krijgen! Je spieren vergeten niet hoe ze sterker kunnen worden of je nou 35 bent of 95. Het grote fit20 onderzoek uit 2021 toonde aan dat iedereen die fit20 doet, ongeacht leeftijd en fitheidsniveau, aanzienlijk sterker wordt. Bijna twee keer zo sterk. Blijf staan door fit20!